- 200 g cukru krupice
- 50 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 220 g vajec (cca 4 vejce)
- 1/2 prášku do pečiva
- 125 g másla
- 50 g mandlového marcipánu
- kůra z 1 citronu
- 1/2 vanilkového lusku
Vejce si ušleháme společně s cukrem. Šlehat bychom měli minimálně 20 minut, aby se nám vejce pořádně vyšlehaly do husté hmoty. Mezitím si dáme do kastrůlku mléko, máslo, marcipán, citronovou kůru, zrníčka z vanilkového lusku a poté i samotný lusk. Rozvaříme na kašičku, vytáhneme vanilkový lusk a necháme mírně vychladnout.
Hmotu opatrně vařečkou, či stěrkou vmícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
Korpus je výborný, velice dobře se s ním pracuje, je trochu hutnější a není drobivý.
Recept na tento korpus jsem využila i při přípravě pistáciového dortu. Do těsta jsem přidala pistáciovou ochucovací pastu. Korpus získal mírně zelenkavou barvu, krásně voněl a chutnal po pistáciích.
0 komentářů:
Okomentovat