pondělí 20. července 2015

Korpus s marcipánem


  • 200 g cukru krupice
  • 50 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 220 g vajec (cca 4 vejce)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 125 g másla
  • 50 g mandlového marcipánu
  • kůra z 1 citronu
  • 1/2 vanilkového lusku
Vejce si ušleháme společně s cukrem. Šlehat bychom měli minimálně 20 minut, aby se nám vejce pořádně vyšlehaly do husté hmoty. Mezitím si dáme do kastrůlku mléko, máslo, marcipán, citronovou kůru, zrníčka z vanilkového lusku a poté i samotný lusk. Rozvaříme na kašičku, vytáhneme vanilkový lusk a necháme mírně vychladnout.
Hmotu opatrně vařečkou, či stěrkou vmícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.

Korpus je výborný, velice dobře se s ním pracuje, je trochu hutnější a není drobivý.

Recept na tento korpus jsem využila i při přípravě pistáciového dortu. Do těsta jsem přidala pistáciovou ochucovací pastu. Korpus získal mírně zelenkavou barvu, krásně voněl a chutnal po pistáciích.




0 komentářů:

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.

© Lahodné Dortíky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena