pondělí 20. července 2015

Odlehčený máslový krém


  • 3 bílky
  • 165 g cukru krupice
  • 240 g změklého másla
  • ochucovací pasta


Bílky s cukrem si dáme do kastrůlku, ten postavíme na druhý hrnec, do kterého jsme dali vodu, dáme na sporák a ručně šleháme metličkou nad vodní párou. Šleháme dokud se nám cukr nerozpustí. Můžeme ještě dál zahřívat, aby se nám prohřály syrové bílky, ale musíme dát pozor, aby jsme nezahřívali moc a bílky se nesrazily. Pokud cítíme vařené vejce už zahříváme moc. Poté přendáme bílky do misky a šleháme na nejvyšší stupeň do vychladnutí a zhoustnutí bílků. Poté přidáme opravdu změklé máslo. Musíme vmíchávat velice opatrně, protože by se nám mohl krém srazit. Lepší je vmíchávat ručně, nebo dát do robotu a tzv. pádlem vmíchávat na nejnižší rychlost. Pokud používáte klasický mixér je možné zašlehávat pouze jednou metlou na nejnižší stupeň.

Podle toho jakou příchuť potřebuje přidáme ochucovací pastu, kterou zamícháme do krému ručně až úplně nakonec.


0 komentářů:

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.

© Lahodné Dortíky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena