středa 22. července 2015

Čokoládové Brownies

Čokoládové Brownies je pečený dezert, který pochází ze Spojených států. Jeho vznik má hned několik verzí. Jedna z nich je, že dezert byl vytvořen v kuchyni Palmer House Hotel v průběhu roku 1893. Paní Bertha Palmer požádala kuchaře aby vytvořil dezert pro dámy, který bude lehčí na jídlo než kus koláče, porce aby byla menší jak vrstvený dort a vlezla se do obědové krabičky. Tento dezert se dodnes podává v Palmer House Hotel na State Street a patří mezi jejich nejoblíbenější cukrovinky. Původní recept Brownies obsahuje oříšky a meruňkovou glazuru.







  • 100 g másla
  • 330 g krystalového cukru
  • 4 plné lžíce vody
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 30 g kakaa
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva 
  • (máta)


Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, cukr, vanilkový cukr a vodu. Mícháme dokud se nám nevytvoří hladká kaše. Poté přidáme na kostky nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nám vše nespojí. Sundáme ze sporáku a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme vejce do pěny a pak postupně po lžičkách zašleháváme čokoládovou směs. Dále už jen vařečkou vmícháme mouku do které jsme přidali kakao a prášek do pečiva. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170° asi 25 min. Déle bychom péct neměli, protože Brownies by mělo být na povrchu křupavé a uvnitř krásně vláčné. Těsto vystačilo na plech 38x28 cm.
Brownies můžeme vylepšit i tím, že do čokoládové směsi přidáme pár lístků čerstvé máty a rozmixujeme ponorným mixérem.

Dokonalá je kombinace Brownies s vanilkovou zmrzlinou.




0 komentářů:

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.

© Lahodné Dortíky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena