- 4 vejce
- 250 g másla (pokud nemáme lze použít i Hera, nebo Stella cukrářská máslová)
- 250 g tvarohu
- 2500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 180 g cukru moučka
- vanilková pasta, nebo aroma ( nemusí být)
- čokoláda na vaření
- margotka
cca 19 - 20 ks
Nejprve si rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky ušleháme společně s máslem a cukrem. Poté všleháme do žloutkové směsi tvaroh a vanilkové aroma. Do mouky přidáme prášek do pečiva a pak společně s ušlehanými bílky opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Začneme plnit formičky. Nejprve dáme na dno trochu těsta, na něj položíme čtvereček čokolády a dáme další větší vrstvu, tak aby byla formička zaplněna asi do třičtvrtě. Nahoře dozdobíme kousky margotky. Pečeme při 200° asi 20 min.
V základním těstě zdobení margotkou nebylo. Po vyzkoušení bych ji raději dala dovnitř ke čtverečku čokolády. Na muffinu se rozpustila víc než jsem čekala a jakoby mírně zkaramelizovala.
Na fotce to sice moc nevypadá, ale čokoláda se uvnitř muffinu krásně rozpustila.
Mňam.. Ten vypadá božsky!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Děkuji :)
VymazatDěkuji :)
Vymazat