Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 30 g droždí
- 1 vejce + 1 na potření
- 4 PL cukru
- 1 dcl mléka
- 2 dcl kysané smetany
- špetka soli
Náplň:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 tvaroh
- 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr dle chuti
Drobenka:
- 150 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- 1 skořicový cukr
- 1 lžička skořice
- 80 g moučkového cukru
Do teplého mléka nadrobíme kvasnice, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Těsto můžeme připravit i v pekárně. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků ze kterých vytvoříme kulaté placky a dáme na plech. Necháme ještě chvíli nakynout. Koláče potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme drobenkou.
Dáme péct asi na 15 min při 190°. Než se nám koláče upečou připravíme si krém. Jako první si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme společně s tvarohem a cukrem. Jako poslední ručně vmícháme ušlehanou šlehačkou. Po vychladnutí koláče rozřízneme a promažeme krémem.
Jsou opravdu vyníkající.
0 komentářů:
Okomentovat