neděle 11. října 2015

Pražský koláč






Těsto:

  • 250 g hladké mouky 
  • 250 g polohrubé mouky 
  • 30 g droždí 
  • 1 vejce + 1 na potření 
  • 4 PL cukru 
  • 1 dcl mléka 
  • 2 dcl kysané smetany 
  • špetka soli 

Náplň: 

  • 1 šlehačka 
  • 1 ztužovač šlehačky 
  • 1 tvaroh 
  • 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka 
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr dle chuti 

Drobenka: 

  • 150 g polohrubá mouka 
  • 100 g máslo 
  • 1 skořicový cukr 
  • 1 lžička skořice 
  • 80 g moučkového cukru 


Do teplého mléka nadrobíme kvasnice, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Těsto můžeme připravit i v pekárně. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků ze kterých vytvoříme kulaté placky a dáme na plech. Necháme ještě chvíli nakynout. Koláče potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme drobenkou.
Dáme péct asi na 15 min při 190°. Než se nám koláče upečou připravíme si krém. Jako první si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme společně s tvarohem a cukrem. Jako poslední ručně vmícháme ušlehanou šlehačkou. Po vychladnutí koláče rozřízneme a promažeme krémem.

Jsou opravdu vyníkající.




0 komentářů:

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.

© Lahodné Dortíky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena