- 100 g másla
- 330 g krystalového cukru
- 4 plné lžíce vody
- 200 g hořké čokolády
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 30 g kakaa
- 150 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- (máta)
Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, cukr, vanilkový cukr a vodu. Mícháme dokud se nám nevytvoří hladká kaše. Poté přidáme na kostky nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nám vše nespojí. Sundáme ze sporáku a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme vejce do pěny a pak postupně po lžičkách zašleháváme čokoládovou směs. Dále už jen vařečkou vmícháme mouku do které jsme přidali kakao a prášek do pečiva. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170° asi 25 min. Déle bychom péct neměli, protože Brownies by mělo být na povrchu křupavé a uvnitř krásně vláčné. Těsto vystačilo na plech 38x28 cm.
Brownies můžeme vylepšit i tím, že do čokoládové směsi přidáme pár lístků čerstvé máty a rozmixujeme ponorným mixérem.
Dokonalá je kombinace Brownies s vanilkovou zmrzlinou.
0 komentářů:
Okomentovat